Anunt amanare ARTmania Festival 2021

iunie 15, 2021

Dragi prieteni,

Va multumim pentru rabdarea cu care ati fost alaturi de noi in aceste vremuri foarte schimbatoare. Am fost mai tacuti pentru ca ne-am concentrat eforturile pe a purta nenumarate discutii cu artistii, de a face si modifica de nenumarate ori planurile in functie de cum se schimba contextul trupelor si al tarilor in care acestea se afla, de a urmari situatia internationala in continua schimbare. Am tot sperat ca vom avea parte macar de promisa predictibilitate legala, esentiala pentru organizarea editiei pe care o anuntasem si pe care o meritati!

Iar pana recent am crezut cu adevarat ca vom reusi sa va oferim o editie care sa aiba macar o parte dintre artistii initial anuntati, in ciuda contextului dificil in care ne aflam in continuare. Din mare nefericire, amanarea turneelor trupelor, continua modificare a listei tarilor cu restrictii de calatorie sau care presupun carantinare, faptul ca suntem in continuare limitati la 2.500 de participanti in spatiul festivalului (un numar mai mic decat cel al abonamentelor deja vandute), alaturi de restrictiile in vigoare in Romania, despre care nu stim cum se vor modifica in mod real, face imposibila pentru noi organizarea festivalului in forma pe care ne-am dorit-o si pe care am anuntat-o initial. De asemenea, ne este imposibil sa garantam 100% ca modul in care vor evolua lucrurile, in contextul actualei pandemii, ne va permite sa aducem in urmatoarele luni line-up-ul international comunicat.

Din acest motiv, cu foarte mare parere de rau, suntem nevoiti sa anuntam ca festivalul ARTmania se amana pentru 2022 si ca va avea loc intre 22 – 24 iulie.

In ceea ce priveste line-up-ul editiei, putem spune oficial ca artistii care ne-au confirmat deja pentru ARTmania Festival 2022 sunt (a-z): My Dying Bride, Testament si, ca noutate, The Pinneaple Thief!

The Pinneaple Thief este creatia artistului britanic Bruce Soord, un proiect muzical care, inca de la inceput, a reusit sa atraga o comunitate loiala de fani si atentia caselor de discuri. Muzica trupei a fost adeseori comparata cu creatiile Radiohead sau Porcupine Tree. Piesele lor reusesc sa imbine insa intr-un mod inedit esentele prog, indie rock cu tonalitati sofisticate desprinse din zona pop. In afara creatiilor surprinzatoare, proiectul si-a extins in timp componenta, primind ca membri muzicieni precum tobosarul Gavin Richard Harrison, cunoscut pentru prestatiile avute alaturi de legendele prog Porcupine Tree si King Crimson.

Referitor la restul artistilor confirmati pentru 2021, suntem in discutii cu ei si cu noi nume interesante. Line-up-ul complet pentru editia de anul viitor va putea fi anuntat la o data viitoare, avand in vedere ca pandemia continua sa dea peste cap turneele, festivalurile si concertele programate la nivel international.

Referitor la bilete, toate biletele cumparate pentru editia ARTmania Festival 2020 si 2021 raman valabile pentru ARTmania Festival 2022. 

Abonamente ARTmania Festival 2022:

Cei care nu au reusit inca sa isi cumpere un abonament la festival, dar doresc sa ajunga la editia din 2022 pentru a se bucura live de concertele artistilor si de atmosfera de festival, pot lua in continuare abonamente, la pretul de 290 lei/ buc + 6% taxe (pret valabil in limita stocului disponibil pana la anuntarea urmatorului val de artisti) de pe www.artmaniafestival.ro

Rambursare abonamente:

Desi ne aflam intr-o situatie inca si mai dificila, determinata de faptul ca ne aflam in cel de-al doilea an de pandemie, cu interdictii, dar fara vreun ajutor real din partea autoritatilor, vom respecta in continuare principiul dupa care ne ghidam, ca suntem impreuna la bine si la greu.

De aceea, oricat de mult vom aprecia ajutorul esential pe care ni-l ofera cei care isi vor pastra pentru ARTmania Festival 2022 abonamentul cumparat, vom returna contravaloarea abonamentelor (fara costurile de emitere ale acestora) acelor persoane care au dificultati financiare si au nevoie de aceasta rambursare. Cererile de rambursare au fost posibile doar pana pe data de 15.07.2021.

Vom putea returna contravaloarea abonamentelor pana pe 31 decembrie 2021.

UN NOU EVENIMENT ORGANIZAT IN WEEKEND-UL 23 – 25 IULIE 2021:

Pentru ca, in ciudat situatiei in care ne aflam, ne dorim foarte tare sa nu lasam inca un an sa treaca fara sa ne intalnim intr-o atmosfera de concert/ festival, in weekend-ul rezervat initial festivalului ARTmania vom organiza un nou eveniment adaptat restrictiilor aflate in vigoare.

Acest nou eveniment, numit “ARTmania Evenings” va avea loc in Bucuresti, va fi dedicat talentelor din Romania si va fi sustinut cu ajutorul (a-z): Am Fost La Munte Si Mi-a Placut, Dirty Shirt, Implant pentru Refuz, Lucifer – A Rock Opera, RoadkillSoda, Taine si White Walls.

Stim ca nimic nu poate concura cu apropierea si cu sentimentul de conexiune umana, de comunitate pe care il poate construi muzica live, concerte si o atmosfera similara cu cea de festival. Conexiune si speranta pentru mai bine de care avem atat de multa nevoie, mai ales in aceste vremuri dificile prin care inca trecem.

Informatii complete despre acest nou eveniment vor fi anuntate in curand, in prezent finalizandu-se ultimele detalii.

Desi am sperat sa avem un 2021 diferit, mai bun decat primul an de pandemie, cel mai longeviv festival de rock din Romania, construit de-a lungul a 15 ani de munca intensa si de obstacole trecute, are nevoie de sustinerea voastra pentru ca el sa mai aiba sansa la un viitor. Ne puteti ajuta pastrand pentru editia de anul urmator abonamentul cumparat deja si onorandu-ne cu prezenta la „ARTmania Evenings”.

Aveti grija de voi si ramaneti alaturi de noi pentru a afla urmatoarele anunturi!

Cu drag,

Echipa ARTmania