Details

Event Types:

About the tour

Când Porcupine Tree a luat o pauză, Donald Trump era încă doar o gazdă de emisiune TV, Spotify încă primea utilizatori doar pe bază de invitații, iar lumea, în mare parte, părea că nu deraiază atât de rău. Pe măsură ce trupa făcea ultima plecăciune (pentru o vreme), în urma celui mai de succes album și celui mai de succes concert la momentul respectiv, poveștile suburbane de groază și coșmarurile pe care Steven Wilson le documenta poetic și însuflețit în piesele lui, păreau să rămână la o distanță sigură de viețile noastre. cu siguranță așa ceva nu se putea întâmpla printre oameni. (nu-i așa?) Trupa rămânea, pentru încă o vreme, doar o anomalie genială.

 

În 2022, știrile zilnice seamănă (prea mult) cu versurile lui Wilson trezite din fantezie și aduse la viață: un carusel înfricoșător populat cu demagogi, decadență, boală, paranoia și adevăr post-raționalizat. Un moment oportun pentru Porcupine Tree să revină la stagiul activ în urma anunțului neașteptat de întoarcere pe scenă de la sfârșitul anului 2021, când albumul CLOSURE/CONTINUATION, extrem de bine primit de critici, a fost sold-out în turneu în America, Regatul Unit și în Europa.

 

Una dintre cele mai inovatoare trupe, rupând cu ușurință barierele de gen și nomalizată la Grammy, Porcupine Tree a fost fondată în 1987 de Steven Wilson, ca o supapă pentru înregistrări experimentale pe care le făcea în afara duo-ului post-rock din care făcea parte, No-Man. Când s-au alăturat Richard Barbieri (clape) și Gavin Harrison (tobe), Porcupine Tree a devenit o trupă adevărată, publicând 10 albume între 1992 și 2009.

 

Cu fiecare nouă lansare, Porcupine Tree explora noi idei muzicale, trecând de la rock psihedelic pastoral și peisaje sonore electronice ambientale la pop experimental și metal propulsiv. Albume ca „Fear of a Blank Planet”, nominalizat la GRAMMY în 2007, și „The Incident”, din 2009, au arătat că Porcupine Tree a îmbinat fără efort genuri distincte pentru a crea un univers muzical revoluționar, propriu grupului.

 

Înregistrat sporadic și în liniște pe parcursul ultimului deceniu, cel de-al 11-lea album din cariera Porcupine Tree este cel mai colaborativ album al lor. Începând cu versurile nestăpânite și terminând cu sound-ul ciclonic genial, CLOSURE/CONTINUATION își face loc în istoria trupei drept o întoarcere extraordinară a uneia dintre cele mai consecvent inovatoare trupe, în cel mai bun moment posibil.

Closure achieved. Porcupine Tree continued.

 

Porcupine Tree este compusă din Steven Wilson (voce, chitară, bass, clape), Richard Barbieri (clape, sound design) și Gavin Harrison (tobe).