
Prietenii noștri de la Muzeul ASTRA umplu zilele ARTmaniacilor cu bucurie și curiozități. ARTmaniacii de toate vârstele sunt invitați să treacă porțile muzeului și să participe la activitățile și la tururile lor gratuit, în baza brățării de festival. Nu este necesară înscrierea pentru nici una dintre activități, pur și simplu te prezinți la ora corectă și începe magia.
PENTRU COPII

Ateliere de apicultură
Un atelier dulce despre viața albinelor și tainele stupăritului, cu filmulețe, activități interactive și mult haz împreună cu pasionatul nostru coleg Liviu Velțan.
Locație:
Muzeul în aer liber, Etno-Tehno-Parc, Școala din Ticera
Program de vizitare:
10:00 – 18:00

Ateliere de olărit și modelaj ceramică
Învățăm să îmblânzim lutul, să-l frământăm, să-l învârtim, să-l modelăm într-un obiect util și frumos. Un atelier interactiv si plin de energie alături de Roxana Mărcoiu.
Locație:
Muzeul în aer liber, Etno-Tehno-Parc, Școala din Ticera
Program:
10:00-18:00

Ateliere de morărit și confecționat saci de moară
Oare cum ajunge bobul de grâu să se transforme în făină fină pentru cozonaci? Ne va povesti pe îndelete Camelia Repede și ne va arăta și cum se confecționează sacii mari pentru mers la moara. Orice sac își are petecul său!
Locație:
Muzeul în aer liber, Etno-Tehno-Parc, Școala din Ticera
Program:
10:00-18:00
TEATRU ÎN AER LIBER PENTRU COPII
Isprăvile lui Păcală și Tândală
Locație: Muzeul în aer liber, amfiteatrul Etno-Tehno-Parc
Durata: 45-60 minute
Sâmbătă 29 iulie – 12:00 – 13:00
Duminică 30 iulie – 12:30 – 13:30

PENTRU COPII DE LA 9 LA 99 DE ANI

Cămașa. Eleganța Veșmântului
Cămășile sunt povești cusute… Cele ce le coseau, pentru ele sau pentru cei dragi, voiau să fie mândre, să fie văzute, admirate și protejate, își declarau statutul social prin prețiozitatea materialelor și eleganța stilistică aleasă. Fiecare cosea o cămașă, unică, păstrând codul vestimentar moștenit într-un sat, știa ce semn, cu ce culoare și mai ales unde trebuie așezat, îi știa menirea! Cămașa este substitutul persoanei care o poartă.
Cămașa este o punte între generații! Eleganța veșmântului! Un discurs peste veacuri despre cămăși create cu mândrie și purtate cu rafinament! Vă invităm să le descoperiți în pânze rigide de cânepă cusute cu fir de lână sau de arnici și în pânze spumoase de in și bumbac cusute cu râuri de mătase!
Locație:
Pavilionul Muzeal Multicultural, intrarea principală
Program:
Miercuri – Duminică 10:00 – 18:00

ASTRA VR – circuit expozițional multimodal
ASTRA VR este cel mai nou circuit expozițional inaugurat în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului care propune vizitatorilor modalități inovative de a cunoaște viața locuitorilor din două sate sibiene în urmă cu mai bine de un secol. Experiențe în realitatea virtuală, povești sonore sau bandă desenată vă dezvăluie o lume întreagă în jurul celor 13 obiecte restaurate în cadrul acestui proiectului Utilizarea tehnologiei multimedia de ultimă generaţie în accesibilizarea patrimoniului etnografic din Muzeul ASTRA (CALL01-3), finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, APELUL Susținerea expozițiilor inovative cu bunuri culturale mobile restaurate
Locație:
Muzeul în aer liber, Gospodăria de boștinari din Sebeșul de Jos, Gospodăria de oieri din Rășinari, Staulul din Rășinari
Program:
11:00-17:00

Frumos. Ceramic Folositor. Un altfel de târg al olarilor
Un altfel de eveniment dedicat străvechiului meșteșug care își găsește rostul până în zilele noastre. Olari de pe întreg cuprinsul țării și din Ungaria vor veni în Muzeul ASTRA să ne demonstreze că oalele lor nu sunt doar frumoase, ci și utile, iar ei nu sunt doar olari pricepuți, ci și bucătari destoinici, preparând în propriile vase mâncăruri după rețete tradiționale din zona lor. Aviz gurmanzilor!
Locație:
Muzeul în aer liber, zona Târgului de țară
Program:
28 – 30 iulie 2023
10:00 – 18:00

Trasee tematice– Descoperim diversitatea culturală
Muzeul ASTRA te invită să descoperi ce înseamnă diversitatea culturală. Vrei să înțelegi cum trăiau împreună oamenii de diverse etnii, culturi sau religii în satele din România?
Lucruri mici, aparent banale vă oferă prilejul de a vă plimba și de a descoperi aspecte noi din viața muzeului. Vă propunem zece trasee tematice pentru a descoperi prin joacă diversitatea culturală cu ajutorul florilor, pălăriei, bradului, grâului, târgurilor, gardurilor, pietrelor, nuielelor, roții sau prin vremuri. Cere la intrarea principală în muzeu una dintre cele zece broșuri tematice sau pliantul cu vânătoarea de comori, sunt disponibile gratuit în limbile engleză, germană și maghiară!
Locație:
Muzeul în aer liber, Calea Minorităților etnice

LOCAȚIE
Muzeul ASTRA este situat la aproximativ 6 km de centrul orașului, pe drumul care duce către comuna Rășinari și stațiunea Păltiniș.
Poți ajunge ușor la Muzeul ASTRA cu bicicleta, cu autobuzul sau cu mașina.
Cu bicicleta
Poți ajunge la Muzeul ASTRA pe pista de biciclete care pornește de lângă Stadionul Municipal, traversează Parcul Sub Arini și continuă prin pădure până la muzeu.
Ca să închiriezi o bibletă, descarcă SIBIU.BIKECITY APP din Google Play sau din AppStore și urmează pașii.
Dacă ești dintre ARTmaniacii mai aventuroși care se gândesc să încerce și trasee off-road din afara orașului, poți lua legătura cu Light Cycling Transylvania pentru o selecție de echipamente mai zdravene.
CU AUTOBUZUL
Autobuze care opresc la Muzeul ASTRA.
- Linia no. 13 pe ruta Gară – Muzeul ASTRA.
Mai multe informații despre orarul autobuzelor și legături cu alte linii găsiți pe adresa web www.tursib.ro www.tursib.ro