ARTmania Festival ofera joburi catre comunitatea ucraineana din Sibiu

iulie 7, 2022

ARTmania Festival, cel mai longeviv si important festival dedicat culturii rock din Romania, pune la dispozitia comunitatii ucrainene locale o serie de job-uri in cadrul evenimentului din acest an, aflat la cea de-a 15-a editie.

Evenimentul are loc in perioada 22-24 iulie, in Piata Mare din Sibiu, si ofera un numar de roluri esentiale pentru buna desfasurare a festivalului, in echipele de productie si ospitalitate, pozitii disponibile pentru ucrainenii care traiesc in Sibiu:

  • Casier
  • Operator tableta
  • Barman
  • Ajutor Barman
  • Runner festival
  • Asistent productie

In Sibiu exista o comunitate de mii de ucraineni care au ales sa se stabileasca aici de la izbucnirea razboiului din tara lor. Au considerat ca este locul in care se simt in siguranta dupa toate provocarile pe care au fost obligati sa le traverseze. Ne dorim sa le fim alaturi si sa-i implicam in cele mai asteptate si importante manifestari culturale pe care Sibiul le gazduieste. De aceea, am lansat acest proces de recrutare in randul ucrainenilor din Sibiu, pentru ARTmania Festival, pentru a le face o introducere in viata culturala generoasa a zonei si a le oferi, in acelasi timp, oportunitatea de a se implica in mod direct in crearea unei experiente memorabile pentru comunitatea noastra.

a mentionat Codruta Vulcu, fondator si director al festivalului.

Descrierile job-urilor si responsabilitatile aferente sunt publicate pe artery.community, platforma initiata de ARTmania Festival, in parteneriat cu Music Export Ukraine si Pohoda Festival, al carei scop este sa ofere sprijin creativilor si profesionistilor din industria muzicala care au fost nevoiti sa paraseasca zona de razboi si sa se relocheze in alte state europene. 

Despre ARTmania Festival:

ARTmania Festival, primul festival romanesc care a dezvoltat in Romania ideea de imbinare dintre arta si divertisment („entertainment”), este o platforma dedicata promovarii tuturor formelor de expresie artistica inspirate din cultura rock.

De-a lungul editiilor sale, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Insa, ARTmania Festival nu inseamna doar concerte ale unor mari formatii internationale si locale. Muzica este componenta de baza de la care a pornit totul, insa, reprezinta doar o parte din experienta pe care festivalul a dorit sa o ofere iubitorilor de arta din Romania si din strainatate.

Inca de la inceputuri, ARTmania a fost gandita ca o platforma culturala menita sa ofere publicului cat mai multe evenimente si moduri de a experimenta forme variate de expresie artistica, precum: concerte, expozitii, lansari de carte sau proiectii de film. Acest spatiu comun de intalnire al artistilor si publicului la nivelul sunetului, culorilor, imaginilor sau literelor, gazduit de Piata si de cetatea medievala, creeaza spatiul de poveste si magia care reprezinta, in esenta, spiritului festivalului.

Fiind cel mai longeviv si mare festival rock din Romania si unul dintre brandurile cu cea mai indelungata traditie de pe scena culturala regionala, ARTmania si-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept indraznet si al unui ambient special: Piata Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetati medievale din Estul Europei.

ARTmania exploreaza mereu drumuri noi, capitalizand experienta editiilor anterioare, cand pe scena festivalului au urcat o serie de trupe importante, de la Steven Wilson, Serj Tankian si Devin Townsend, la Dream Theater, Opeth, Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, Apocalyptica, HIM, Gathering, The Sisters of Mercy, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall sau Deine Lakaien, printre multi altii.